De CG Methode

De CG methode

De CG methode ook wel Curly Girl methode genoemd is een speciale methode voor krullen dat is ontwikkeld door Lorraine Massey. Deze methode beschrijft ze in haar eigen boek ´Curly Girl: The Handbook´. De Curly girl methode. Als krullenbol moet je daar wel eens van gehoord hebben! Ze geeft in haar boek veel nuttige adviezen over hoe we onze krullen moet verzorgen en welke dingen wij juist moeten vermijden. Je merkt dat de laatste tijd natuurlijke ingrediënten etc. heel belangrijk worden. En daarom is er de CG Methode.

Hoe gaat de CG methode

Als allereerste moet je jouw haar wassen met shampoo dat sulfaten bevatten. Dit is om de siliconen uit jouw krullen te spoelen. De shampoo die je gebruikt moet dus natuurlijk ook geen siliconen bevatten.

Vervolgens gebruik je conditioner om je haren te spoelen. De meeste shampoos bevatten namelijk ingrediënten die ervoor zorgen dat jouw krullen pluizig worden en de sulfaten die zeer schadelijk zijn voor krullen.

Daarna is het de bedoeling dat je de conditioner rustig masseert over je hoofdhuid met je vingertoppen. Dit zorgt er voor dat viezigheid loslaat.

Je krullen ontklitten als er conditioner inzit. Je krullen kammen wanneer ze droog zijn is iets wat bijna elke krullenbol wel eens heeft gedaan. Dit zorgt ook voor schade aan jouw krullen. Het is ook mogelijk om je krullen met je vingers te ontklitten. Deze methode word de ´finger detangeling´ genoemd. Deze manier zorgt ook voor het minste schade aan jouw krullen. Wel heb je meer conditioner nodig bij deze methode.

Nadat je je haren hebt ontklit is het tijd om je krullen uit te spoelen met koud water. Het koude water zorgt ervoor dat de haarschubben worden afgesloten. Dit zorgt er weer voor dat je krullen minder pluizig worden.

Een vaak gebruikte methode is om te beginnen met leave-conditioner om de pluis in je haar te veminderen. Daarna volgt een gel of mousse om je haar in model te houden. Daarna geef je jouw krullen vorm door het opkneden van je krullen.

De volgende stap is om je haar te drogen. De meest gezonde en zachtste manier om je haren te drogen is doormiddel van de lucht. Andere manieren zijn om voorzichtig je krullen droog te kneden met een microvezel doekje. Doe dit niet met een handoek aangezien die je haar weer pluizig maken.

Tot slot zoek je een kapper op die weet hoe hij krullen moet knippen. Let ook op dat ze de juiste producten gebruiken.